Home
  'Rondom de Wijkertoren' is een programma van Radio Beverwijk met medewerking van de Archeologische werkgroep Beverwijk-Heemskerk en het Museum Kennemerland. Het wordt gepresenteerd door Truus Quax en Ria van Roon. De techniek en de muziek wordt verzorgd door Rob Keesen. De eerste uitzending is op woensdag 4 september 2013 uitgezonden.
De uitzending wordt om de 14 dagen uitgezonden op woensdag tussen 17.00 uur en 18.00 uur op 105.4 FM ether of 104.5 FM kabel of via internet
   www.radiobeverwijk.nl

Een herhaling van het programma wordt de week erop op dezelfde dag en tijd uitgezonden. Via uitzending gemist op de website van Radio Beverwijk is het programma 14 dagen lang terug te beluisteren. (tot de volgende uitzending is geweest)

Het programma bestaat uit een hoofdonderwerp welke betrekking heeft op de geschiedenis van Beverwijk en haar omgeving. Bovendien wordt in elke aflevering een viertal rubrieken met een historische insteek besproken. 
In 'Straatpraat' wordt, in elke aflevering, een straatnaam in Beverwijk of Heemskerk besproken en toegelicht.
In 'Brueghel zei het al' wordt, in elke aflevering, een spreekwoord behandelt welke voorkomt op het schilderij van Pieter Brueghel de Jonge uit 1627 'De dwaasheid van de wereld'.
In 'Wist je dat?' wordt een weetje uit de wereldgeschiedenis vertelt dat betrekking heeft op het hoofdonderwerp.
In 'Da's mooi meegenomen' wordt, in elke aflevering, een voorwerp besproken.

Voor de laatste rubriek hebben wij de medewerking gevraagd van de Archeologische werkgroep Beverwijk-Heemskerk en van het Museum Kennemerland. De voorwerpen komen namelijk uit de collectie van of het museum Kennemerland of van de Archeologische werkgroep Beverwijk-Heemskerk.

In samenwerking met de beide presentatoren van het programma, Marcia de Bruijn en Ria van Roon, worden er voorwerpen uit de collectie's gekozen die de belangstelling van de presentatoren hebben getrokken en die, zo mogelijk, met het hoofdonderwerp hebben te maken. De Archeologische werkgroep Beverwijk-Heemskerk of het Museum Kennemerland levert vervolgens de informatie die er van het voorwerp voorhanden is.

www.museumkennemerland.nl www.awn-beverwijk-heemskerk.nl